Ivančević: Trenirala sam za medalju, a ne znam hoću li uopće nastupiti

Hrvatsku će na Europskom dvoranskom prvenstvu u atletici, koje počinje u petak u Beogradu, predstavljati sedmero ili osmero atletičara.

Većina ih odrađuje posljednje pripreme u glavnom gradu Srbije, a jedna od glavnih uzdanica Andrea Ivančević, koja u posljednje vrijeme blista na 60 metara s preponama, zbog ozljede je i dalje u Zagrebu.
 
Radi se o rupturi stražnje lože. Nije bila jako velika, međutim dovoljno da smeta pri sprintu. Dobro se oporavljam. Danas i u četvrtak imam kontrolne treninge pa ćemo odlučiti hoću li nastupiti ili ne, rekla je Ivančević.

Iza nje je polufinale Olimpijskih igara, nastup u Dijamantnoj ligi, a prošle godine rušila je i hrvatski rekord na 60 metara. Na posljednjem dvoranskom SP-u bila je četvrta iza dviju Amerikanki i Britanke, a cilj je u Beogradu dostići najvišu razinu.

Trenirala sam za medalju, ali sad ćemo tek vidjeti hoću li otići na Europsko prvenstvo. Teško mi je reći s obzirom na ozljedu. Kad odradim još dva treninga, znat ću više, dodala je.
 
Uz Ivančević, najveće nade polažemo u Stipu Žunića, koji je bacivši kuglu 20.77 bio odličan na Balkanijadi, kao i u Ivana Horvata u skoku s motkom, koji je na istom natjecanju postavio hrvatski rekord preskočivši pet metara i 76 centimetara.
 
Osim njih, Hrvatsku će od petka do nedjelje u Beogradu predstavljati i Filip Mihaljević u kugli, Ana Šimić u skoku u vis, Mateo Ružić na 400 metara, Ivana Lončarek na 60 metara s preponama i Zvonimir Ivašković u utrci na 60 metara. Sve ćete moći pratiti na našem Drugom programu.