Grahovac: Možda će u stožeru novog izbornika biti Balić ili Metličić

Kontinuirano od prve akcije ovog stručnog stožera u Poljskoj pa zaključno s ovim natjecanjem u Francuskoj dešavale su se na identičan način neke stvari koje nisu bile otklonjene. Nismo imali više povjerenja u stručni stožer i zato smo mu iskazali nepovjerenje, rekao je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac u emisiji Hrvatska uživo objašnjavajući zašto je Upravni odbor HRS-a prije dva sata smijenio izbornika Željka Babića i cijeli stručni stožer sa Svjetskoj prvenstva u Francuskoj.

Budući da za 11 mjeseci dolazi Europsko prvenstvo u Hrvatskoj, odlučili smo se na promjenu. Imamo odličnu reprezentaciju koja na svakom natjecanju zaslužuje igrati za odličje. Dosadašnjem stručnom stožeru zamjeramo neambicioznost. Nismo donijeli odluku da je cilj četvrtfinale u Francuskoj, uvijek težimo osvajanju medalje, objasnio je Grahovac.

Nakon Olimpijskih igara u Rio de Janeiru izbornik Babić je najprije podnio pa zatim povukao ostavku. Tada je Upravni odbor HRS-a stao na njegovu stranu. Dali smo mu još jednu šansu, nakon Rija, no pogreške nisu otklonjene. Smatram da je to tada bila ispravna odluka. No, međutim nakon SP-a u Francuskoj više nemamo vremena, istaknuo je Grahovac.  

Sada već bivšem izborniku i stručnom stožeru nije pomoglo što su im igrači izrazili punu podršku: Igrači su podržali izbornika? Ja to ne znam. Upravni odbor je do sada birao i razrješavao izbornika i stručni stožer pa se tako dogodilo i u ovom slučaju.

Uz Babića, reprezentaciju tako napuštaju i bivši proslavljeni reprezentativci Ivano Balić, Petar Metličić i Venio Losert.

Tko kaže da smo se olako riješili legendi? Zato što su prestali biti trener ili koordinator ne znači da neće ponovno biti uz reprezentaciju. Možda ih novi izbornik ponovno pozove u stručni stožer. Ima više kandidata i unutar mjesec dana imat ćemo novog izbornika
, zaključio je Grahovac.