Ivančević i Lončarek u Beču istrčale normu za dvoransko EP

Dio hrvatskih atletičara nastupio je danas na međunarodnom dvoranskom mitingu u Beču na kojem su najbolje rezultate ostvarile naše preponašice.

Andrea Ivančević pobjednica je utrke na 60m prepone rezultatom 8,10, ispred Ivane Lončarek s 8,24. Ujedno su obje ostvarile norme za Europsko dvoransko prvenstvo koje će se održati u Beogradu početkom ožujka.  

Norma iznosi 8,24 a treba spomenuti da je Lončarek još bolji rezultat istrčala u kvalifikacijama (8,21).

Sjajna je to najava za europsku smotru i potvrda da je zimski dio priprema i ove godine odlično odrađen te da od naših predstavnika u Beogradu možemo puno očekivati.

Obje su odlično trčale u finalu i svi smo jako zadovoljni. Što se tiče Andree, ona je trebala jedno lakše natjecanje prije mitinga u Dusseldorfu 1. veljače i zato smo tu. Orijentacija je bila više na tehniku nego na rezultat, a vrlo nam je bitno i da je sve proteklo bez zdravstvenih poteškoća, rekao je Andrein trener Igor Čordaš.

Na postolje je stao i daljaš Marko Peštić. Skokom od 7,10 osvojio je treće mjesto, ostao je iza Britanaca Daniela Gardinera (7,74) i Juliana Reida (7,44).

Odličan je bio i Mateo Ružić na 400m, najbolji od naših predstavnika u toj utrci, osvojivši šesto mjesto (47,51), dok je Zvonimir Ivašković  60m trčao 6,90 i u B finalu zauzeo peto mjesto.