Svi medaljaši iz Rija kandidati i za OI Tokio

Osvajači olimpijskih odličja na Igrama u Rio de Janeiru prvi su korisnici olimpijskog programa za OI Tokio 2020. , a osim za njih, Hrvatski olimpijski odbor (HOO) osigurat će uvjete za kvalificiranje i nastup na OI Tokio za još 40  sportaša iz individualnih sportova te za članove muške košarkaške i rukometne reprezentacije, odlučeno je u petak na sjednici Vijeća HOO za što je u 2017. godini predviđeno 6,37 milijuna kuna.

Nakon što je Vijeće na prošloj sjednici usvojilo nova pravila za Razvojne programe I, II i III, na ovoj je sjednici utvrdilo liste korisnika za 2017. godinu. Jedna od značajnih promjena je pomicanje dobne granice za ulazak u Razvojni program I s 12 na 15 godina. Program potpore sportašima mlađih dobnih kategorija (Program I) koristit će od siječnja 38 sportaša, Program potpore perspektivnim sportašima (Program II) pratit će za sada 68 individualna sportaša te hrvatsku vaterpolsku i rukometnu U18 reprezentaciju. U program namijenjen kvalitetnim sportašima(Program III) uvršteno je 56 sportaša iz 16 sportova.

Prvo višesportsko natjecanje u ovoj godini je Zimski olimpijski festival europske mladeži koji se od 12. do 18. veljače održava u turskom Erzurumu. U sastavu hrvatske sportske delegacije bit će alpski skijaš Leon Nikić, skijaška trkačica Gabrijela Skender, biatlonke Ana Radošević, Dora Kurečić te umjetnička klizačica Katarina Kitarović. Podsjetimo da su Mediteranske igre koje su se trebale održati ove godine odgođene na 2018. godinu, a sljedeće višesportsko natjecanje u 2017. godini bit će ljetno izdanje Festivala.

HOO će biti pokrovitelj projekta Croatia Rally kao kandidata za Svjetsko prvenstvo u rallyju (WCR) 2017. i 2018. godine. Vijeće je dalo pozitivno mišljenje za organizaciju Svjetskog kupa u obaranju ruku u srpnju u Zagrebu, WAKO Europskog kupa u kickboxingu Karlovac Open 2017. u veljači u Karlovcu te Europskog juniorskog prvenstva i Seniorskog kupa B u akrobatskom rock'n'rollu u lipnju u Zagrebu.