Čuveni predsjednik Palerma promijenio 60. trenera!

Nakon samo dva mjeseca za kormilom talijanskog nogometnog prvoligaša Palerma Eugenio Corini podnio je ostavku, postavši već treći trener koji je napustio Palermo ove sezone.

Na početku sezone momčad je vodio Davide Ballardini, no zadržao se samo prva dva kola. Potom je momčad preuzeo Roberto De Zerbi koji je na klupi sjedio od trećeg do 14. kola, nakon čega je došao Corini.

Donio sam odluku nakon dugog razmišljanja. Odlazak je najlogičnije rješenje, poručio je 46-godišnji Corini, već 40. trener u eri predsjednika Palerma Maurizija Zamparinija, koja traje 14 godina.

Kako prenose talijanski mediji, Palermo bi ponovo mogao preuzeti Ballardini.

Sicilijanski klub nalazi se na pretposljednjem mjestu Serie A sa svega deset osvojenih bodova, čak 11 bodova manje od zone spasa. Na začelju je Pescara sa 10 bodova.

Predsjednik Zamparini je  otkad je na kormilu Palerma promijenio oko 40 trenera, više netko nije sto posto siguran koja je točna brojka.

On je 1987. kupio Veneziju, spasio ju je od bankrota i odveo u Serie A. 2002. godine prodao je Veneziju i kupio Palermo. Procjenjuje se da je u oba kluba za to vrijeme promijenio najmanje 60 trenera.