Filip Ude: Životni cilj mi je nastupiti na Igrama u Tokiju

Najbolji hrvatski gimnastičar Filip Ude može računati na potporu i u novom olimpijskom ciklusu, odnosno do Tokija 2020. godine zahvaljujući potpisanom ugovoru između Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan i Međimurske županije, Grada Čakovca i Općine Nedelišće.

Cilj projekta Idemo i u Tokio je plasman barem jednog gimnastičara na Igre u glavnom gradu Japana.

Međimurski olimpijac Filip Ude zahvalio se na dosadašnoj potpori Županije, Grada i Općine što mu omogućuje mirne pripreme za velika natjecanja.

Uvijek sam govorio, i to mi je veliki životni cilj, želim nastupiti i na četvrtim Igrama. Dat ću sve od sebe, nemam nikakvih ozljeda, osjećam se super i jedva čekam da počne sezona  i da sve što govorim pokažem i svojim djelima, rekao je vlasnik olimpijskog, svjetskog i europskog srebra.

Potpisujući ugovor o sufinanciranju, međimurski župan Matija Posavec izjavio je kako je Filip Ude jedan od najboljih međimurskih sportaša i da je primjer mnogima u zajednici.

Ono što je on učinio vlastitim žuljevima treba prepoznati i valorizirati, a Međimurska županija to čini, naglasio je Posavec.

Govoreći o nastavku suradnje koja traje od samih Udeovih početaka bavljenja gimnastikom Posavec je rekao kako Ude zaslužuje svaku podršku, posebice u lovu na toliko željeno i zasluženo zlato na Olimpijskim igrama. Na njega se nadovezao čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač koji je rekao kako sada svi u Hrvatskoj, ali i šire znaju da je Čakovec grad gimnastike.

Načelnik Općine Nedelišće Darko Dania rekao je kako je Općina Nedelišće prepoznala važnost ovakvog jedinstvenog objekta, ali i projekta gimnastike, pa se od samih početaka aktivno uključila u njega. Kazavši kako se rezultati vide jer je Nedelišće nezaobilazna točka na sportskoj i turističkoj karti svijeta što za posljedicu ima porast svih turističkih brojki dodao je da se sve više djece iz Nedelišća i okolice počelo baviti gimnastikom.

Predsjednik Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan, Željko Jakopec, naglasio je kako je klub sa svojih 400 članova najuspješniji klub u Hrvatskoj.

Kontinuirano postižemo vrhunske rezultate na svim razinama, a ovo je klub u čijem vlasništvu su olimpijska, svjetska i europska medalja, te nekoliko stotina medalja s državnih i drugih natjecanja, izjavio je Jakopec i istaknuo kako takav pogon i rezultati ne bi bili mogući da kvalitetu i kvantitetu  rada nije prepoznala lokalna i regionalna samouprava.