Mutko: Ruski sport je među najčišćim u svijetu

Dopredsjednik ruske Vlade Vitalij Mutko poručio je da je 'ruski sport među najčišćim u svijetu', nakon što je skupina čelnika nacionalnih antidoping agencija zatražila da se ruske sportaše i reprezentacije isključi iz svih međunarodnih natjecanja.


Lideri 19 nacionalnih antidoping agencija zatražili su na sastanku u Dublinu isključenje ruskih sportaša iz međunarodnih natjecanja, ali i da se Rusiji zabrani organizacija velikih sportskih natjecanja poput svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine.

Mutko je odgovorio na optužbe rekavši da bi agencije trebale 'analizirati uzorke urina', a ne baviti se politikom.

Ljudi koji bi se trebali baviti medicinom, iznose političke stavove. Njihov zahtjev je apsolutno politički. Želim još jednom ponoviti, ruski sport je među najčišćim u svijet. Ovo je postao trend, Rusi su krivi za sve, kazao je Mutko najavivši kako će Rusija učiniti sve kako bi zaštitila svoje sportaše.

Mutko je naglasio kako je uvjeren da većina sportskih organizacija neće miješati politiku i sport.

Siguran sam kako će međunarodne sportske organizacije izdržati pritisak i neće miješati politiku i sport, kazao je Mutko koji je i predsjednik Ruskog nogometnog saveza i predsjednik Organizacijskog odbora Svjetskog nogometnog prvenstva 2018.