NFL: Poznati parovi doigravanja

U američkoj nogometoj ligi (NFL) je završen regularni dio sezone i poznato je svih 12 klubova koja su ušli u doigravanje. Posljednja dva mjesta su zauzeli Green Bay Packersi i Detroit Lionsi.

Green Bay je u direktnom dvoboju pobijedio Detroit 31-24 i tako osvojio prvo mjesto u NFC North Division. Lionsi su pobjedom mogli doći do prvog divizijskog naslova nakon 23 godine, ali nisu uspjeli. Ipak, utješila ih je činjenica što su i porazom izborili doigravanje jer su NY Giantsi bili bolji od Washingtona 19-10.Četiri najuspješnije momčadi regularnog dijela u prvom kolu će biti slobodni, a to su New England Patriotsi sa skorom 14-2, te Kansas City Chiefs (12-4), Dallas Cowboys (13-3), te Atlanta Falcons (11-5).

U prvom kolu konferencije NFC sastaju se Detroit Lions -  Seattle Seahawks i New York Giants - Green Bay Packers, dok će u AFC konferenciji snage odmjeriti Miami Dolphins -  Pittsburg Steelers, te Oakland Raiders - Houston Texans
Utakmice prvog kruga su 7. i 8. siječnja, konferencijska polufinala su 14. i 15. siječnja, konferencijska finala su 22. siječnja, a Super Bowl koji će ove godine biti u Houstonu je 5. veljače.

Prošlogodišnji pobjednici Denver Broncosi, kao i poraženi u finalu Carolina Panthersi ostali su bez plasmana u play-off.

PAROVI DOIGRAVANJA

AFC - 1. kolo
Oakland Raiders - Houston Texans (7. siječnja)
Miami Dolphins - Pittsburg Steelers (8. siječnja)

NFC - 1. kolo
Detroit Lions -  Seattle Seahawks (7. siječnja)
New York Giants -  Green Bay Packers (8. siječnja)