Cro Cop nokautirao Kinga Moa i prošao u polufinale!

Hrvatski borac Mirko Filipović nokautirao je Muhammeda Lawala i ušao u polufinale turnira RIZIN koji se održava u japanskoj Saitama Areni!

U sedam sati prema našem vremenu počeo je RIZIN-ov novogodišnji spektakl na kojemu je kao dio Grand Prixa otvorene kategorije nastupio i naš legendarni Mirko Filipović. 

Cro Cop je u četvrtfinalu natjecanja svladao bivšeg Bellatorova prvaka i favorita cijelog natjecanja Muhammeda Kinga Moa Lawala. Tim slavljem Hrvat je prošao u polufinale turnira koje se održava na samu Staru godinu.

Najteži je to bio ispit za Filipovića u posljednjih nekoliko godina, ako govorimo samo o slobodnoj borbi, no Cro Cop je Kinga Moa riješio tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Ipak, dvoboj nije počeo dobro za našeg veterana UFC-a i Pridea. Nakon početnih 45 sekundi, Mirko je prvi put bacio low kick koji je Amerikanac uhvatio i srušio ga na parter. No, tu je do izražaja došlo Filipovićevo iskustvo. Mirno je blokirao udarce iz garda te je čekao suca da ih digne na noge. Nakon minute i pol jalovih GNP-udaraca, sudac je izgubio strpljenje te je dvojac podigao na noge. Ostatak runde je protekao u blagoj dominaciji Filipovića na nogama. Cro Cop je uspio pogoditi nekoliko dobrih middle kickova i nekoliko ručnih tehnika. Unatoč pokušajima Kinga Moa da ponovno sruši Filipovića, hrvatski borac je uspješno izbjegavao takve situacije, no rundu je najvjerojatnije kod sudaca ipak izgubio.

U drugoj dionici Cro Cop je od početka bolje branio Lawalova rušenja te je bio aktivniji i u ručnim i u nožnim tehnikama. Odustao je od low kickova, što je bio bitan faktor te se više orijentirao na udarce rukama i kontre. U jednoj takvoj situaciji uspio je plasirati čisti lijevi aperkat i uzdrmati Amerikanca. Nekoliko jakih GNP-udaraca na protivnika koji je već bio u nokdaunu bilo je dovoljno da sudac prekine dvoboj i pošalje Cro Copa u zasluženi polufinale.

U polufinalu koji je na programu u subotu Filipovićev protivnik bit će bivši sumo- borac, estonski gorostas Kaido Baruto Hoovelson koji je u četvrtfinalu jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio japanskog veterana Tsuyoshija Kosaku.

Baruto ima čak 180 kilograma i može biti vrlo opasan ako mu se dopusti borba na tlu. Plasman u polufinale Grand Prixa osigurali su još Rus Valentin Moldavski koji je pobijedio Poljaka Szymona Bajora jednoglasnom odlukom sudaca i Iranac Amir Aliakbari koji je svladao Amerikanca Heatha Herringa.