[VIDEO] Skupština HOO-a: Atletski savez izrazio nezadovoljstvo

Nakon jučerašnje svečanosti danas je olimpijska obitelj na sjednici Skupštine HOO-a prihvatila izmjene financijskog plana za 2016-u, ali i prijedlog Programa javnih potreba sporta državne razine i financijski plan za sljedeću godinu.

Jedini glas protiv dao je Atletski savez koji je kao i u prijašnjim medijskim istupima izrazio nezadovoljstvo dodjeljenim sredstvima za rad Saveza koji ima čak dvije olimpijske pobjednice.

HAS ima manje sredstava nego u ovoj godini što u naravi znači - uspjeh ti je kazna, rekao je predsjedik atletskog saveza, Ivan Veštić.

Povukao je i paralelu s radom skijaškog saveza.

Usporedimo sad sami ovdje. Ako Ivica treba 3 milijuna, nije problem, ali ne mogu prihvatiti da ako netko iz B programa ima 150 tisuća kuna, a olimpijski pobjednik 120 tisuća kuna, jednostavno ne mogu shvatiti, dodao je.

U svojim je kritikama ostao usamljen, no predsjednik Zlatko Mateša istakao je potrebu da Vlada Republike Hrvatske olimpijske programe financira iz proračuna, a ne iz igara na sreću.

Projekt Tokio traje četiri godine i ne može biti dio redovitog financiranja i njega treba financirati kao poseban projekt. Tu bi trebalo usmjeriti energiju svih nas da do toga i dođe, rekao je Mateša.

Na kraju sjednice hrvatska olimipijska obitelj dobila je i novog člana. U dvogodišnje privremeno članstvo primljen je Hrvatski jiu-jitsu savez.