Povijesni uspjeh Juga: Osvajanjem Superkupa do petog trofeja sezone

Vaterpolisti dubrovačkog Jug Croatia osiguranja pobjednici su Superkupa Europe čime su osvojili čak peti trofej ove sezone.

Pobjednici Lige prvaka, regionalne lige te hrvatskog prvenstva i Kupa, u finalnom dvoboju Superkupa pred svojim navijačima u Gružu nadigrali su pobjednika LEN Eurokupa, talijansku Bresciju sa 10:4 (2:0, 2:0, 3:0, 3:4).

Jugaši su s lakoćom osvojili Superkup, natjecanje u kojem se sastaju pobjednik Lige prvaka i Eurokupa, a kolika je bila njihova dominacija svjedoči i činjenica da je Brescia prvi gol postigla tek u prvoj minuti zadnje četvrtine i to kada je hrvatski prvak već vodio s 7:0.

Kod Juga je Luka Lončar zabio tri gola, Felipe Perrone je dao dva, a Hrvoje Benić, Paulo Obradović, Marko Ivanković, Javier Garcia i Loren Fatović po jedan gol, dok su strijelci za Bresciju bili Muslim, Presciutti, Ubović i Manzi.

Ove sezone su vaterpolisti Juga osvojili sva natjecanja u kojima su nastupili - hrvatsko prvenstvo i Kup, regionalnu ligu i Ligu prvaka, te sada Superkup. Jug je Superkup osvojio i 2006. godine, a od hrvatskih klubova najviše ima zagrebačka Mladost (3).