Peteru i Domenu Prevcu u Svjetskom kup pridružit će se i brat Cena

Braći Prevc ovog će se vikenda u Engelbergu pridružiti i treći brat, 20-godišnji Cene pa će se po prvi put na zaletištu u natjecanju Svjetskog kupa naći čak trojica braće.

Prošlogodišnjeg osvajača Svjetskog kupa u skijaškim skokovima s rekordnim brojem bodova i pobjeda 24-godišnjeg Slovenca Petera Prevca na početku ove sezone je na vrhu redoslijeda zamijenio njegov 17-godišnji brat Domen, a sad je treći brat odličio krenuti putem svoje braće.Uoči dva natjecanja na obnovljenoj 140-metarskoj skakonici u Švicarskoj, Domen Prevc je vodeći u Svjetskom kupu s 360 bodova, nakon što je ostvario tri pobjede na dosadašnjih pet pojedinačnih natjecanja. Peter Prevc još uvijek hvata zalet i formu iz prošle sezone, a kao dobar poticaj će mu poslužiti nagrada za najboljeg sportaša Slovenije, koju je ponio četvrtu godinu zaredom. Uz to, ne treba zaboraviti da je Peter Prevc prošle godine u Engelbergu ostvario dvostruku pobjedu, a Domen se upravo u Švicarskoj po prvi put popeo na pobjedničko postolje, zaostavši samo za najstarijim bratom.

Cene Prevc se među najbolje slovenske skakače probio odličnim nastupima na početku Kontinentalnog kupa. Održana su tri natjecanja, sva tri u norveškom Vikersundu, a Cene Prevc je pobijedio na prva dva te bio drugi na trećem, na kojem je slavio njegov reprezentativni kolega Anže Semenič.

Cene Prevc će u slovenskoj reprezentaciji zamijeniti Jaku Hvalu. Dosada je nastupio na osam pojedinačnih natjecanja u Svjetskom kupu, ali još nikada se na najvišoj razini nije okušao na skakaonici u Engelbergu. Za ulazak među 50 onih koji će se u subotu boriti za bodove Cene Prevc će morati biti među 40 najboljih u petak, kad su na programu kvalifikacije (17 sati), dok su Domen i Peter Prevc plasmanom među desetoricu najboljih u Svjetskom kupu nakon pet natjecanja, stekli pravo izravnog nastupa na subotnjem nadmetanju (16 sati).