Maze za oproštajni nastup u Mariboru traži 90.000 eura

Oproštajni nastup proslavljene slovenske skijašice Tine Maze pred domaćom publikom postao je upitan  zbog visokih financijskih uvjeta koje je postavila organizatorima, tvrde u srijedu slovenski mediji.

Maze je nakon jednogodišnje pauze  zadnji put u službenoj konkurenciji trebala  nastupiti početkom siječnja na mariborskoj Zlatnoj lisici, klasičnoj utrci skijašica za Svjetski kup, no mariborski list Večer koji se poziva na informacije iz slovenskog skijaškog saveza navodi da je to postalo upitno nakon što je Maze za svoj zadnji nastup u slovenskom dresu zatražila 90.000 eura.

To su sredstva koje bi organizatori trebali osigurati od službenih sponzora slovenske reprezentacije ili bi Maze našla sama, a  na utrci bi nastupila u dresu sa reklamnim porukama njenih sponzora.

Kako navode mediji, slovenski skijaški savez priopćio je da na to ne može pristati i da skijašicu neće prijaviti na natjecanje, ako  Tina Maze na svojim zahtjevima  bude inzistirala. U skijaškom savezu tvrde da bi u suprotnom bili ugroženi važeći ugovori sa službenim sponzorima reprezentacije, te financijska stabilnost  natjecanja u Mariboru.