HNS šuti: Vraća li nam se jugoslavenska nogometna liga?

Vraća li se jugoslavenska nogometna liga  u Hrvatsku? Dinamo i Hajduk su protiv toga, Rijeka se još nije izjasnila, ali dolazak prvog čovjeka Uefe sljedećeg utorka u Zagreb mogao bi biti dodatan pritisak na HNS da prihvati ponovno balkansko ujedinjenje.

Što bi to donijelo Hrvatskom nogometu pričalo smo u emisiji Hrvatska uživo od 13.15 na Prvom programu s bivšim predsjednikom HNS-a Mladenom Vedrišem i sportskim komentatorom Zdravkom Reićem.

Za regionalnu ligu zasad je najjače zapeo makedonski nogometni savez. Računaju na velik interes, a onda i na više novca od reklama i televizijskih prava. No, upitno je koliko se danas može zapaliti rivalska nogometna vatra između klubova koji su davno igrali u istoj državi.

Prema pisanju srbijanskog tiska, Uefa je za jesen 2018. godine pripremila više od 19 milijuna eura nagradnog fonda. Svaki bi klub, od Slovenije do Makedonije, dobio 800 tisuća eura samo za sudjelovanje u Balkanskoj ligi. Bi li to pomoglo hrvatskim klubovima da financijski ojačaju, oko toga već postoje prijepori.

Ligu bi navodno igrala 24 kluba s prostora bivše Jugoslavije, ali Hrvatski nogometni savez o tome još nema službenog stajališta.