[VIDEO] Ronaldo: Nisam ni sanjao da ću ponovno dobiti Zlatnu loptu

Napadač madridskog Reala i kapetan portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo dobitnik je Zlatne lopte francuskog magazina France Football. Očekivano je četvrti put dobio tu nagradu u sezoni u kojoj je osvojio Ligu prvaka i Europsko prvenstvo.

U izboru u kojem su sudjelovala 173 novinara, igrač Reala dobio je čak 429 glasova više od prošlogodišnjeg osvajača Lionela Messija, a treći je bio Antoine Griezmann iz Atletico Madrida. Luka Modrić bio je 17.

Velika je čast što sam četvrti put osvojio Zlatnu loptu. Emocije su jednake kao i kad sam je osvojio prvi put. Nisam mogao ni sanjati da ću je dobiti četiri puta. Želim zahvaliti svojim suigračima u Realu i reprezentaciji Portugala. Iznimno sam sretan i ponosan što sam dobio ovu čudesnu i prekrasnu zlatnu loptu. Presretan sam, rekao je Ronaldo.

Inače, ove je godine France Football prekinuo petogodišnju suradnju s Fifom te samostalno dodjeljuje nagradu za najboljeg nogometaša. Izbor je utemeljen 1956., a rekorder po broju osvojenih zlatnih lopti je Messi, koji je pet puta dobio ovaj trofej.