Jeličić: Nije problem u gospodinu Frkoviću, jasno je svima da je on netalentiran

U ovotjednom izdanju emisije Stadion opet je tema razgovora bilo suđenje. Mateo Beusan i Joško Jeličić su analizirali čitavo kolo HNL-a, ali najviše pozornosti posvetili su upravo utakmici u Vinkovcima između Cibalije i Hajduka.

Prema viđenju Matea Beusana, sudac Željko Frković imao je čitav niz pogrešaka na štetu jedne i druge momčadi.

Momčad Hajduka uspjela je tijesno slaviti 2:1 na gostovanju, a junak Hajduka bio je dvostruki strijelac Futacs. Utakmicu su obilježila čak četiri crvena kartona. Tri kartona dodjeljena su igračima Cibalije, a jedan Hajduku.

-Vidim njegov papir, crveni se više nego u SDP-u, kratko je kroz smijeh Joško Jeličić opisao bilješke Matea Beusana.

Ne mogu se nikako složiti. Nije bio žuti karton za Hamzu. Ne razumijem zašto sebi suci dižu snagu, važnost na ovaj način. Kod prekršaja Hamze sudac je pogriješio, nije svaki pad, kontakt simuliranje. Nema govora o kaznenom udarcu, ali nema govora ni o žutom kartonu zbog simuliranja, opisao je Mateo Beusan pogrešku suca Frkovića.

U 65. minuti, napadač Hajduka Futacs, dobio je žuti karton zbog udaranja igrača, a Mateo Beusan ovaj put se složio sa sucem Frkovićem: Tu se nema što reći, često koristi svoju ruku kao alat, rekao je Beausan, a Jeličić dodao: On je igrač koji traži kontakt, jako je prgav, praktički na svakoj utakmici je na rubu opomene.

U 76. minuti igrač Cibalije Šimunac, zaradio je crveni karton zbog namjernog udaranja laktom.

Ispravna odluka. Pomoćnik suca je to ispravno signalizirao, pojasnio je Beusan.

U 89. minuti mladi igrač domaćih Filipović dobiva crveni karton.

Beusan je ovaj karton komentirao: Tu bi skrenuo pozornost kako igrač Hajduka Juranović cijelo vrijeme drži igrača Cibalije u predjelu prsa. Nakon toga Zvonimir Filipović radi prekršaj. Ovdje je trebao biti dosuđen prekršaj za Cibaliju, a ne drugi žuti igraču Cibalije.

Kod opisa preokreta Hajduka, Beusan je istaknuo da je Futacs startom kod prvog pogotka prvo napravio prekršaj, a zatim je postigao pogodak.

Tu Futacs svjesno radi nepravilan blok i trebao je biti dosuđen prekršaj za igrače Cibalije, kazao je Beusan.

Mađarski napadač je čini se i kod vodećeg pogotka napravio prekršaj, ali Beusan nije mogao potvrditi prekršaj i nakon ponovljene snimke.

Vjerovatno je došlo do nekog kontakta. Mi na snimci ne možemo vidjeti da li je to bilo u visini potkoljenice ili u donjem dio stopala, u gornjem dijelu tijela nije bilo prekršaja. Jako teško mi je reći, ali igrački gledano, vjerovatno je bilo kontakta, rekao je Beusan.
 
U drugoj minuti sudačke nadoknade igrači su potpuno izgubili živce i uslijedila je čitava serija udaraca i opća tučnjava.

Oni koji su trebali biti isključeni nisu. Igrač Cibalije je namjerno gazio igrača što se vidi na snimci, a on je prošao nekažnjeno, komentirao je Beusan

Na pitanje može li disciplinski sudac korigirati te kazne, Beusan je odgovorio: Bit će lijepo ako će morati skidati kartone igraču koji ih nije zaslužio, to je već jednom učinio, a kazniti igrača koji namjerno gazi suparnika dok je na podu, mislim da je to najbrutalnije u nogometu što može biti.

Suđenje je prokometirao i Joško Jeličić u svom prepoznatljivom stilu: Nije problem u gospodinu Frkoviću i njegovom suđenju, jasno je svima da je on netalentiran. Problem je u onima koji ga delegiraju. Svi klubovi bi se ne bi smjeli biti oportunisti, dizati se na zadnje noge kada se se o njima radi, nego bi se trebali ujediniti da se ovakve anomalije iskorijene iz nogometa.

Bilo je i riječi o utakmici Splita i Rijeke u Parku mladeži u kojoj je sudac utakmice Bruno Marić pokazao dva crvena kartona domaćinima i dosudio kazneni udarac za goste.

Nije bila dobra odluka delegirati Marića za tu utakmicu. Nije bilo potrebno dodavati ulja na vatru. Maleš nije trebao dobiti niti jedan žuti karton. U prvom slučaju nije namjerno igrao rukom, a u drugoj situaciji takvih je prekršaja bilo čitav niz za vrijeme utakmice. Ali, Zuta je u jednom trenutku igrao rukom u kaznenom prostoru i trebao je biti dosuđen jedanaesterac za Split, a što se tiče crvenog kartona on je opravdan jer je igrao rukom izvan kaznenog prostora u izglednoj situaciji za postizanje pogotka. Također valja napomeuti kako je Marić pogriješio kod jedanaesterca za Rijeku jer prekršaj se dogodio izvan šesnaesterca, opisao je suđenje Beusan.