Veber dao ostavku na mjesto člana Upravnog odbora HKS-a

Mladen Veber je dao ostavku na mjesto člana Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza nakon samo tri tjedna rada.

Podsjećamo, Mladen Veber predložen je za člana Upravnog odbora prilikom izvanredne sjednice HKS-a, održane 19. studenog. Njegovo članstvo predložio je novi predsjednik HKS-a Stojko Vranković.

Razloge za svoj odlazak, Veber je objasnio u priopćenju vodstvu HKS-a:

Poštovani predsjedniče i članovi Upravnog odbora,

prvenstveno se želim zahvaliti na ukazanom povjerenju koje mi je dano prilikom imenovanja za člana Upravnog odbora HKS-a, a što sam prihvatio s velikim entuzijazmom i željom da zajedničkim radom unaprijedimo hrvatsku košarku i pokrenemo korijenite promjene unutar samog Saveza, kao krovne košarkaške organizacije u Hrvatskoj. Čvrsto sam vjerovao da ćemo svi zajedno, na kraju mandata za koji smo izabrani, biti ponosni na rezultate koje smo ostvarili.

Nažalost, odmah na početku našeg zajedničkog rada moram konstatirati da ne mogu i ne želim biti dio upravnog tijela koje ignorira vlastite zaključke donesene u demokratskoj raspravi, kao i odluke bitne za redovno poslovanje Saveza. Posebno je zabrinjavajuće da se prijedlog Plana rada i Financijskog plana HKS-a za 2017. godinu donosi na temelju materijala koji ne prikazuju stvarno financijsko stanje Saveza te bez adekvatne podloge i kvalitetnih objašnjenja kako će se ostvariti prihodi Saveza iako su ista bila zatražena na prethodnoj  sjednici Upravnog odbora
, navodi Veber u dijelu svoga priopćenja.

Također je dodao da se nada da će njegova ostavka barem malo potaknuti na potrebu promišljanja o potrebi drugačijeg upravljanja Savezom te da će ukoliko takvih nastojanja bude, da će biti na raspolaganju.