Dino Sokolović oporavlja se od ozljede u Traumatološkoj bolnici

Najbolji hrvatski skijaški paraolimpijac i trenutačno prvi slalomaš svijeta u kategoriji sjedećih natjecatelja, Dino Sokolović od ponedjeljka se u zagrebačkoj Traumatološkoj bolnici oporavlja od ozljeda nakon pada u austrijskom skijalištu Pitztaler Gletscheru.

Sokolović se ozlijedio tijekom vikenda na Otvorenom prvenstvu Njemačke u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom nakon što je pao u veleslalomskoj utrci.

Do pada je došlo u drugoj vožnji prilikom ulaska u jedan zavoj na uskom dijelu staze gdje je Dino proklizao, preletio preko hrpe snijega i pao na leđa. Prema riječima liječnika bolnice Zams u Innsbrucku, ozlijede nisu teške iako mu je ozlijeđena kralješnica u prsnom dijelu. Rano jutros Dino je stigao u Traumatološku bolnicu gdje obavljeni kontrolni pregledi  i prema riječima dežurnog liječnika uskoro bi mogao i na kućnu njegu, rekao je za Hinu Sokolovićev trener Luka Dobrinić.

Sokolovića sada očekuje rehabilitacija od najmanje četiri tjedna i teško je predvidjeti hoće li biti spreman za nastup na IPC Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju koje će od 23. do 31. siječnja držati u talijanskom Tarvisiju.