Plivanje, SP: Hosszu van konkurencije, istaknuo se Mislav Sever

Završeno je Svjetsko plivačko prvenstvo u 25-metarskom plivalištu u kanadskom Windsoru. Prošle noći podijeljeno je i posljednjih deset kompleta medalja.

I šesti dan natjecanja bio je u znaku najbolje sudionice prvenstva Mađarice Katinke Hosszu. Osvojila je još jednu, ukupno sedmu zlatnu medalju pobijedivši u finalnoj utrci na 100 metara leptir. Plivala je Katinka u jedanaest finala: osvojila još dva srebrna odličja te dodala jedno četvrto i jedno osmo mjesto, fenomenalno ostvarenje koje će biti teško nadmašiti.

Od plivača s po tri zlatna odličja najuspješniji je Taehwan Park iz Južne Koreje koji je posljednjeg dana bio najbrži u finala na 1500 metara slobodno, te Južnoafrikanac Chad Le Clos, koji je na 100 leptir isplivao jedan od dva svjetska rekorda u Winsoru. Drugi su ostvarile plivačice Sjedinjenih Američkih Država u štafeti 4x50 metara mješovito.

Prvo ime hrvatskog plivanja u Windsoru je Mislav Sever. Plivao je u dvije polufinalne utrke, četiri puta je popravljao osobne rekorde, na 100 slobodno je bio deseti, a na 50 metara slobodno dva mjesta slabiji.

Matea Samardžić
je na 200 leđno - s najboljim osobnim vremenom i hrvatskim rekordom natjecanje završila na 19. mjestu.

Leđaš Anton Lončar je s najboljim ovosezonskim ostvarenjima osvojio 16. mjesto na 200 i 18. na 100 metara.

Ana Radić je na 200 mješovito bila je 15., dok je na 200 prsno s osobnim rekordom natjecanje završila na 18.mjestu.

Nisu razočarali ni Kristijan Tomić, Saša Gerbec, kao ni Fran Krznarić, koji su plivali na nivou ovosezonskih rezultata.

Na prvenstvu je sudjelovalo gotovo tisuću plivača i plivačica iz 176 država. Predstavnici 22 zemlje stajali su na pobjedničkom postolju. Najviše odličja trideset: osam zlatnih, 15 srebrnih i 7 brončanih medalja osvojile su Sjedinjene Američke Države.