Skokovi: Dvostruko slavlje Poljaka, Stoch ispred Kota u Lillehammeru

Poljak Kamil Stoch slavio je u nedjelju na 138-metarskoj skakonici u norveškom Lillehammeru skokovima od 134 i 130,5 metara, a trijumf poljskih skakača upotpunio je Mačiej Kot osvajanjem drugog mjesta, dok je vodeći u Svjetskom kupu, Slovenac Domen Prevc, završio na diobi šestog mjesta.

Stoch je postao prvi Poljak koji je pobijedio u natjecanju za Svjetski kup u Lillehammeru, a to mu je bila 16. pobjeda u natjecanju koje je osvojio prije tri sezone. Drugoplasirani Mačiej Kot zaostao je za reprezentativnim kolegom samo 0,6 bodova, dok je treće mjesto osvojio Nijemac Markus Eisenbichler, iza kojeg su se smjestila dvojica domaćih reprezentativaca Daniel Andre Tande i Andreas Stjernen.

Subotnji uvjerljivi pobjednik i vodeći u Svjetskom kupu, 17-godišnji Slovenac Domen Prevc podijelio je šesto mjesto s Austrijancem Manuelom Fettnerom. Domenov stariji brat Peter bio je deveti, nakon što je u subotu osvojio je razočaravajuće 30. mjesto, dok je Jurij Tepeš, drugoplasirani nakon prve serije, lošijim skokom u drugoj završio na 16. mjestu.

U redoslijedu Svjetskog kupa nakon četiri pet natjecanja i dalje je vodeći Domen Prevc sa 360 bodova, ispred Norvežanina Daniela Andrea Tandea koji ima 308 bodova i Poljaka Mačieja Kota sa 247.

Sljedećeg vikenda, u subotu i nedjelju, najbolji svjetski skakači na skijama borit će se za bodove u Svjetskom kupu na skakonici u švicarskom Engelbergu.