Mrđen: Htjeli smo napraviti nešto, ali nažalost nismo uspjeli

Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija porazom protiv Rumunjske 31:26 (15:13) oprostila se od Europskog prvenstva u Švedskoj.

Izbornik Goran Mrđen nakon utakmice je izjavio: Čestitke Rumunjskoj na pobjedi i čestitke kolegi Martinu, želim im puno sreće u daljnjem natjecanju. Mi smo u ovom meču imali svojih problema. Poslije utakmice s Norveškom ostali smo bez dvije igračice, bez Krsnik, srednjeg beka i bez desnog krila Janković. Nažalost, i u ovoj utakmici smo ostali bez Ćamile Mičijević i to je za nas bilo previše. To nam je onemogućilo bolju rotaciju.

Ponovio je kako unatoč jakim suparnicama u skupini, uz Rumunjke tu su bile olimpijske prvakinje Ruskinje i braniteljice naslova Norvežanke, nisu gubili nadu.

Kao što se vidi u zapisniku, u svakom su poluvremenu imali crnu rupu, 5:0 za Rumunjsku i to je presudilo. Čestitam igračicama na volji, na želji, na "fajtu", dale su sve od sebe. Uvijek se može bolje, ali nažalost sad je to ovako. Kad smo saznali grupu htjeli smo napraviti nešto, borili smo se za to, ali nažalost nismo uspjeli
, zaključio je Mrđen.

Reprezentativka Žana Marić je dodala: Mislim da se moja ekipa borila, ali da smo prvenstveno izgubili utakmicu zbog vraćanja u obranu, i u prvom i u drugom poluvremenu. Rumunjke su nas tu kažnjavale. Zahvaljujem se svojoj ekipi na borbenosti i čestitam Rumunjskoj na pobjedi.

Najbolja je kod Hrvatske bila Andrea Penezić s osam golova, njih sedam postigla je Marić, a vratarski tandem Bešen-Razum skupio je devet obrana.