[VIDEO] Zlatna pirueta: Slavlje Kostner; Guignard i Fabbri obranili naslov

Bivša svjetska i europska prvakinja, Talijanka Carolina Kostner pobjedom se, nakon dvije i pol godine nenastupanja, vratila svjetskom klizanju u Zagrebu. Slavila je na Zlatnoj piruetu ispred Ruskinja Jelizavete Tuktamiševe i Alene Leonove.

Talijanski plesni par Charlene Guignard i Marco Fabbri drugu godinu u nizu osvojili su Zlatnu piruetu Zagreba. Nakon kratkog programa, uvjerljivo najbolji bili su i u slobodnom plesu te su s 180,30 bodova iza sebe ponovno ostavili srebrne Amerikance Kaitlin Hawayek i Jean-Luc Bakera (177,36), dok je turski par Alisa Agafonova i Alper Ucar brončani, baš kao i prije tri godine (159,02).

Zagreb je očito naš sretan. Ovdje smo već peti put. I svaki put smo osvojili medalju. Imamo dvije bronce, srebro i sada drugo zlato. Ovo je predobro, zadovoljan je bio Fabbri.

Nakon kratkog programa klizača vodi aktualni svjetski juniorski prvak, 18-godišnji Izraelac Daniel Samohin, koji je Ledenu oduševio programom skočivši čak dva četverostruka skoka.

U sutrašnje finale i slobodni program ulazi s 82,35 bodova, šest više od drugog Kanađanina Keegana Messinga (76,39), dok je trenutačno na trećem mjestu Australac Brendan Kerry (76,36).

Najveće ime u Zagrebu, aktualna olimpijska bronca i dvostruki branitelj Piruete, Kazahstanac Denis Ten, zbog dosta pogrešaka je zasad na sedmome mjestu (73,35), no sve to može popraviti sutra.

Hrvatski klizač Nicholas Vrdoljak je s 55,83 boda na 17. mjestu.