Talijani poveli u Ledenoj, hrvatski par oduševio rekordom

Talijani su zavladali Ledenom prvog dana 49. Zlatne piruete Zagreba.

Nakon što su plesni par Charlene Guignard i Marco Fabbri poveli u kratkom plesu (72,46) i s vrha krenuli u obranu naslova u Domu sportova, isto su napravili i njihove kolege u sportskim parovima.

Nicole Della Monica i Matteo Guarise sa 64,54 boda drže prvo mjesto ispred ruskog para Kristine Astrahove i Alekseja Rogonova, a prvi put u Ledenoj nastupili su i naši Lana Petranović i Antonio Souza koji su trenutačno na iznenađujućem petom mjestu.

To je za nas ogromna stvar. Nismo mislili da ćemo biti u igri za postolje, a sada ćemo se boriti za medalje, zadovoljan je bio hrvatski Rus.

Lana i Antonio osobni rekord u kratkom programu popravili su za čak 7 bodova nakon što su ih danas suci ocijenili sa 53,14 bodova.

Imali smo malu tremu, ipak smo prvi put nastupili zajedno u Zagrebu, ja pred svojom obitelji, prijateljima iz škole… Ali, zadovoljna sam. Bilo je greškica, ali nadam se da ćemo ih popraviti u subotu, rekla je Lana.

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović i službeno je otvorila ovo najstarije svjetsko natjecanje u umjetničkom klizanju.

U petak program u Ledenoj starta od 12 sati, a dnevna ulaznica stoji 20 kuna.