Trojica navijača Dinama pritvorena u Torinu

Trojica Dinamovih navijača lakše su ozlijeđena u sukobu s talijanskom policijom na stadionu Juventusa u srijedu uoči utakmice Lige prvaka te se nalaze u pritvoru, rekla je Hini glasnogovornica policije u Torinu.

Trojici Dinamovih navijača pružena je liječnička pomoć, no nije ništa strašno, riječ je o lakšim ozljedama. Oni se sada nalaze u pritvoru, rekla je glasnogovornica u telefonskom razgovoru.

Osoba iz Dinama također je rekla za Hinu kako su trojica uhićena u Torinu.

U srijedu u 18.45 sati dvjestotinjak navijača Dinama, koji su se već nalazili na tribini, pokušalo je izaći izvan stadiona i obračunati se s navijačima Juventusa, rekla je glasnogovornica. Policija je koristila suzavac kako bi spriječila eventualni sukob te je metež trajao nekoliko minuta. Navijači su se zatim vratili na tribinu.

U 19.30 sati na tribinu je došla nova skupina Dinamovih navijača. Njih je pokušala napasti ona ista skupina koja je bila spremna sukobiti se s navijačima Juventusa. Policija je ponovno intervenirala prilikom čega je došlo do okršaja između policije i navijača u kojem su trojica navijača lakše ozlijeđena.

Jednom je odmah pružena liječnička pomoć dok su dvojica odvezena u ambulantu. Nakon toga su privedeni te bi trebali izaći pred istražnog suca.

Na tribini Juventusova stadiona bilo je 645 navijača zagrebačkog kluba koji je izgubio 0:2 u posljednjoj ovosezonskoj utakmici Lige prvaka. Navijači su istaknuli dva transparenta s prekriženom glavom Zdravka Mamića, odnosno njegovim likom u znaku zabrane. Ta veća skupina bila je smještena blizu terena.

Nogometaši Dinama su nakon posljednjeg sučeva zvižduka otišli pred tu tribinu pozdraviti navijače koji su ih bodrili tijekom cijelog susreta. Osim izgreda uoči početka na stadionu policija u Torinu nije zabilježila druge incidente te je dopratila navijače do stadiona i tribine za gostujuće posjetitelje. Tijekom dana je bila pojačana policijska kontrola.

Juventusovi navijači bili su napadnuti u Zagrebu kada je ondje gostovao talijanski prvak.