Predsjedniku Uprave Hajduka otac prvotimca prijetio smrću

Splitska policija privela je na obavijesni razgovor muškarca koji je u srijedu prijepodne verbalno napao predsjednika uprave Hajduka Ivana Kosa kojemu je, nezadovoljan statusom svoga sina u klubu, navodno zaprijetio smrću, doznaje se u tom splitskom nogometnom klubu i u policiji.

U Hajduku tvrde kako je oko 10 sati Ivana Kosa u njegovu uredu na Poljudu verbalno napao otac jednog od Hajdukovih prvotimaca, koji je prethodno zatražio sastanak s predsjednikom Uprave Hajduka nezadovoljan statusom svog sina u prvoj momčadi kluba. Lokalni mediji objavili su kako je riječ o 50-godišnjem ocu mladog Hajdukovog nogometaša Frane Vojkovića.

Ističu kako je razgovor između nezadovoljnog roditelja i njegovih suradnika s jedne te predsjednika Uprave kluba s druge strane išao isključivo u smjeru nezadovoljstva statusom sina u prvoj momčadi Hajduka, a nakon što mu je u više navrata ponovljeno kako pritisaka na trenera prve momčadi kluba neće i ne smije biti, zatražen je i raskid na štetu kluba.

U Hajduku navode kako je predsjednik Uprave kluba Ivan Kos, s obzirom da taj igrač ima profesionalni ugovor i ne postoji nikakva pravna osnova za raskid na štetu kluba, jer mu klub ispunjava sve obveze iz ugovora, u cilju zaštite kluba tu informaciju ponovio roditelju i suradnicima. No, nakon što nije udovoljeno njegovu zahtjevu, on je fizički nasrnuo na Kosa, potom i verbalno, a daljnji fizički kontakt spriječio je jedan od dvojice muškaraca koji je s ocem igrača došao u klub, a predstavio se kao zastupnik igrača.

U Hajduku kažu kako je taj roditelj do sada već nekoliko puta vršio pritisak na djelatnike kluba, a sve je kulminiralo današnjim incidentom. Poručuju kako osuđuju svaki oblik nasilja te da neće dopustiti pritisak prema djelatnicima ili upravi kluba.

HNK Hajduk osuđuje svaki oblik nasilja, a istovremeno neće dopustiti i niti jedan oblik pritiska prema stručnom stožeru prve i druge momčadi, trenerima svih selekcija Akademije Kluba te općenito djelatnicima ili Upravi Kluba, objavljeno je na službenoj stranici Hajduka.

U splitskoj policiji navode da su jutros zaprimili dojavu da je u prostorijama Hajduka verbalno napadnut 34-godišnjak. U tijeku je kriminalističko istraživanje nad osobom koju dovodimo u vezu s ovim događajem i koja je dovedena u policiju na obavijesni razgovor. Prema informacijama kojima sada raspolažemo, radilo se o verbalnom napadu, a kada obavimo razgovore sa svim sudionicima, imat ćemo više detalja, kazala je Antonela Lolić iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.