[VIDEO] Navijači kijevskog Dinama i Bešiktaša izbodeni nožem

Deset je osoba završilo u bolnici zbog uboda nožem nakon što su se stotine navijača Dynama iz Kijeva i Bešiktaša sukobili sinoć u glavnom gradu Ukrajine prije početka utakmice Lige prvaka, javljaju lokalni mediji.

Oko 600 navijača sudjelovalo je u sukobima blizu stadiona Olympiyskiy, na kojem će se 2018. igrati finale Lige prvaka, prije početka utakmice koja je završila pobjedom Dynama od 6:0.

Ukrajinci su turske navijače napali noževima i palicama dok su se približavali stadionu, javlja Football 1 channel. Lokalni mediji su također prijavili i manje sukobe u drugim dijelovima grada.

Ovi sukobi između navijača kijevskog Dynama i Bešiktaša posljedica su loše sigurnosne procjene i loše poduzetih sigurnosnih mjera prije utakmice, izjavio je Markiyan Lubkivskiy, bivši direktor organizacijskog odbora za Euro 2012..

Imam insajderske informacije da će UEFA reagirati i da će kazniti oba kluba. UEFA je zabrinuta zbog nasilja koje se dogodilo u gradu koji je domaćin finala Lige prvaka 2018., dodao je.

Unatoč hladnom vremenu, atmosfera na tribinama bila je užarena dok su navijači Bešiktaša palili baklje i ispaljivali rakete prije nego su se sukobili s policijom.