Mrđen: Za Norvešku trebamo nekoliko raspoloženijih igračica

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija, nakon poraza od Rusije, u drugom kolu skupine D Europskog prvenstva u srijedu u 20:45 sati igra protiv aktualnih svjetskih i europskih prvakinja,  Norvežanki.

Volio bih da budemo stalno rezultatski blizu, jučer smo u jednoj crnoj rupi s minus dva-tri otišli na sedam. Nije nas toliko na to natjerala njihova obrana, koliko smo imali tehničkih grešaka, po dvije-tri u nizu, davali smo im loptu u ruke. Tanka je nit između dobre asistencije i krivog dodavanja, ako prevagne na drugu stranu dogodi se to što se nama dogodilo jučer, rekao je izbornik Goran Mrđen o jučerašnjoj utakmici s Rusijom.

Što se tiče Norveške,  pokazale su jučer s Rumunjskom da su stvarno trkački dominantne, da mogu igrati 'u mraku', dobro se poznaju. Koriste svaku situaciju za šut, uopće nema veze je li šut završio golom ili ne, one od toga ne odustaju. Mi se moramo stalno vraćati nazad, zabili ili ne zabili gol, stalno to govorim. Da zabiješ gol netko ti smeta, a da se vratiš natrag ne smeta ti nitko, samo se moraš vratiti na vrijeme. Drugo, protok lopte nam mora biti bitno bolji. Njihova obrana djeluje pliće, ali agresivne su u tome. Neke situacije namjerno nude, na primjer situacije na desnom krilu. Imamo prostora, nećemo odustati, možemo igrati s njima. Trebamo nekoliko raspoloženijih igračica. Treba nam šut Mičijević na tu obranu, treba nam bolje raspoložena Ana Debelić, koja je isto bila malo zatečena. One će sigurno stisnuti, trebaju i njima dva boda, ali nadam se dobroj utakmici, najavio je sutrašnji dvoboj s Norvežankama.

Zna se tko su one, olimpijske pobjednice, imaju ugled u rukometnom svijetu. Mi smo ušle borbeo, bez respekta, bacale smo se na glavu, nažalost presudile su neke situacije na koje nismo mogli utjecati. Došle smo na minus dva, ali nismo uspjele preokrenuti utakmicu. Kad gledamo kako je bilo početkom drugog poluvremena, kad su povele s osam golova, trebalo je biti karakter i stići ih, osvrnula se Ekaterina Nemaškalo na uvodni ogled s Rusijom.

I ona je najavila predstojeći izazov: Norvežanke su poznate po polukontri i kontri, koju moramo spriječiti, vraćati se nazad. Moramo se bacati na glavu, do zadnjeg atoma snage. Dosta na njihovoj lijevoj strani zadnji izlazi duboko, baš smo komentirali kako ima dosta lopti na desno krilo, ali one su toliko brze da mogu to i stići, Zato moramo paziti da nema tehničkih grešaka u napadu i realizaciji, da one ne istrče svoje poznate kontre.