Pola Kovačićevog transfera iz Dinama otišlo u Hong Kong?

Skandal s utajom poreza u nogometnim krugovima, koji je prije nekoliko dana načeo Der Spiegel, proširio se s Ronalda i Mourinha i na ostale Realove zvijezde, pa je na naslovnici El Munda osvanuo i Luka Modrić.

Novinari El Munda sudjelovali su u objavi dokumenata Football Leaksa, projekta posvećenog otkrivanju prljavih nogometnih tajni.

Prema pisanju španjolskog lista, kapetan Vatrenih je preko jedne luksemburške tvrtke izbjegoa prijavu dijela prihoda 2013. i 2014. godine. Osim Luke, spominju se Ronaldo, Coentrao, Ozil i Pepe.

Talijanska La  Gazzetta piše o istoj aferi, ali dodaje u priču i Matea Kovačića, preciznije njegov transfer iz Dinama. Navodi se kako je 50 posto iznosa transfera, odnosno pola od 11 milijuna eura, koliko je za njega Modrima platio Inter, otišlo u jednu hongkonšku tvrtku, iz koje je potom prebačen u britansku tvrtku nepoznatog vlasnika.

Podsjetimo, prije nekoliko dana otkriveno je kako Cristiano Ronaldo u raznim poreznim oazama skriva 150 milijuna eura. Sudeći prema novim detaljima, takve aktivnosti nisu vezane isključivo za najbogatije superzvijezde, već za puno širi krug nogometaša i menadžera.