Vaterpolo: Jug, Mladost, Primorje i Jadran u polufinalu Kupa

Dubrovački Jug CO i Mladost sa zagrebačkog kvalifikacijskog turnira te riječko Primorje EB i Jadran sa splitskog, probili su se do završnog natjecanja četiri najbolje momčadi u Kupu Hrvatske za vaterpoliste.

U posljednjim dvobojima odigranim u nedjelju u Zagrebu Mladost je pobijedila Medveščak 11:7, a splitski POŠK s čak 21:13 nadigrao Marsoniju. U Splitu je Mornar BS svladao šibenski Solaris 10:4, a Primorje EB je bilo bolje od Jadrana 11:7, ali je i prije bilo poznato da će te dvije momčadi igrati na završnom turniru.

U Zagrebu je Jug CO završio natjecanje s maksimalnih 4-0, ispred Mladosti (3-1), POŠK-a (2-2), Medveščaka (1-3) i Marosnije (0-4).

U Splitu je Primorje ostvarilo pobjede u sve tri utakmice (3:0), splitski Jadran je bio drugi (2:1), Mornar BS treći (1:2), a bez uspjeha je bio Solaris (0:3).

Završni turnir Kupa bit će održan u Slavonskom Brodu 17. i 18. prosinca, a prvog dana će se u polufinalu sastati Jug CO i Jadran te Primorje EB i Mladost. Pobjednici će se 18. prosinca boriti za prvi trofej u ovoj sezoni.

Prošlogodišnji naslov brani dubrovački Jug CO.