Chapecoense proglašen pobjednikom Južnoameričkog kupa

Južnoamerički nogometni savez (Conmebol) proglasio je brazilski nogometni klub Real Chapecoense počasnim pobjednikom Južnoameričkog kupa nakon tragične nesreće u kojoj je u padu zrakoplova poginulo 19 igrača, članova momčadi.

Nogometaši Chapecoensea su zrakoplovom koji se srušio u Kolumbiji putovali na prvu utakmicu finala Južnoameričkog kupa u Medellin, gdje su trebali igrati protiv Atletico Nacionala u srijedu. Odmah nakon nesreće Atletico Nacional je predložio da naslov pobjednika Južnoameričkog kupa pripadne Real Chapecoenseu, a Conmebol je prihvatio taj prijedlog.

CONMEBOL pristaje na to da Chapecoense bude pobjednik Kupa Južne Amerike. Primamo potporu svih Saveza, argentinskog, brazilskog, kolumbijskog. U tome nas podržavaju i Fifa i stanovnici Chapecoensea, izjavio je privremeni predsjednik Saveza Ivan Tozzo za brazilske novine Globo.

Pritom je dodao kako je sada primarna zadaća pomoći klubu, koji mora ispočetka izgraditi momčad. U padu zrakoplova je poginula 71 osoba, a među njima je 19 igrača Real Chapecoensea. Klubu će pripasti i nagradni fond Južnoameričkog kupa koji iznosi dva milijuna dolara.