Kek: Ovo je utakmica velikog uloga, ali nije odlučujuća

U 18. kolu MAXtv Prve lige, nogometaši Rijeke u subotu gostuju na Maksimiru. Veliki derbi najavili su trener Rijeke Matjaž Kek te igrač Alexander Gorgon.

Bit će to derbi prve i druge momčadi prvenstva, a riječki nogometaši imaju šest bodova prednosti. Zanimljivost je da jedini poraz u zadnje 53 utakmice, izabranici Matjaža Keka imaju upravo protiv Dinama i to u veljači 2016.

Veseli nas činjenica što će puno navijača krenuti prema Zagrebu. Puno nam znači podrška u utakmici gdje već naziv derbi nosi puno upitnika. Želimo odigrati dobru utakmicu, predstaviti se kakva je Rijeka bila u ovom dijelu prvenstva kroz pozitivnu atmosferu nakon pobjede protiv Lokomotive, rekao je Kek u najavi utakmice.

Dinamo se dignuo u zadnjim utakmicama, Petev je napravio dobar posao i to je druga ekipa. Dinamo je igrao dobro u posljednjim utakmicama, posebice u Osijek. Petevu je uspjelo posložiti ekipu. Ovo je utakmica velikog uloga, ali nije odlučujuća, zaključio je Matjaž Kek.

Utakmicu je najavio i Alexander Gorgon koji ove sezone igra u odličnoj formi i jedan je od riječkih aduta u ovoj utakmici.

Ove utakmice su posebne za svakog igrača. Živimo za ovakve utakmice, idemo u Maksimir bez pritiska. Ako pobijedimo to je nešto veliko za nas, ako izgubimo, o čemu ne razmišljamo, neće se dogoditi ništa posebno, rekao je Alexander Gorgon uoči svog debija na Maksimiru.

Nije dobro ući u utakmicu s namjerom da izboriš remi. Obično onda stvari krenu krivo. Pokušat ćemo nastaviti igrati kao dosad. Veći je pritisak na Dinamu, pokušat ćemo igrati svoj nogomet.  Dinamu dajem prednost jer domaći teren može biti velika prednost u ovakvim utakmica,  zaključio je Gorgon.