FISA: Braća Sinković ponovno najbolja na svijetu

Još jedno veliko priznanje stiglo je u ruke europskih, svjetskih i olimpijskih prvaka Martina i Valenta Sinkovića! U izboru Svjetske veslačke federacije (FISA) proglašeni su najboljom muškom posadom 2016. godine.

Podsjetimo, FISA je prošle godine i njihova trenera Nikolu Bralića proglasila najboljim svjetskim trenerom.

Potvrda je to trogodišnje dominacije Sinkovića koji su bez poraza u svim natjecanjima što je svakako apsolutni presedan u povijesti ovog sporta, ali i kruna dugogodišnjeg mukotrpnog rada.

FISA nagrade za najbolje u ovoj godini dodjeljuju se u pet kategorija i to za najbolju mušku i žensku posadu, najbolju para-veslačku posadu, najboljeg trenera te posebnu nagradu za doprinos veslanju kao sportu.

Najbolje veslačke posade i trenere kandidirala je javnost, zaljubljenici u veslanje i mediji, a zatim su finalisti na temelju kandidature izabrani od strane FISA vijeća. Uz braću Sinković, u konkurenciji za mušku posadu godine našle su se još Francuska, Novi Zeland i Švicarska.

Dobili smo mnoge medalje, nagrade i priznanja u karijeri, ali ova nam je posebno draga jer su nas za nju nominirali naši navijači, javnost i mediji. Ovo će nas sigurno motivirati da budemo jednako dobri, najbolji i u novoj disciplini za koju smo se odlučili – dvojac bez kormilara, izjavila su braća Sinković nakon proglašenja ovogodišnjih laureata.

Svečana dodjela nagrada najboljima dodijelit će se 28. siječnja 2017. u Vancuoveru.