Predsjednik Uefe Čeferin dolazi u posjet Zagrebu

Predsjednik HNS-a Davor Šuker pozvao je službenim putem predsjednika Uefe Aleksandra Čeferina u posjet Zagrebu,  a vodeći čovjek europskog nogometa prihvatio je taj poziv.

Čeferin će krajem prosinca posjetiti Hrvatsku kao jednu od prvih destinacija koju će obići kao predsjednik Uefe, što je veliko priznanje i čast Hrvatskom nogometnom savezu.

Prilikom posjeta, predsjednika Uefe primit će i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Šuker i Čeferin godinama blisko surađuju u okviru zajedničkog djelovanja saveza iz regije, koji su prvi dali podršku slovenskom dužnosniku u utrci za mjestom predsjednika UEFA-e. Sada zajedno surađuju i u okviru UEFA-inog Izvršnog odbora čiji je Šuker član od ožujka 2015. godine.

Šuker i rukovodstvo Saveza razgovarat će s predsjednikom Čeferinom o aktualnim zbivanjima u europskom nogometu te podršci Uefe važnim razvojnim projektima HNS-a. Hrvatski nogometni savez uvjeren je u razumijevanje novog predsjednika UEFA-e za izazove malih i srednjih saveza, posebno u svjetlu reorganizacije klupskih natjecanja te će dio razgovora biti posvećen upravo tim temama.