Sportski direktor Hajduka Mario Branco dao svoj mandat na raspolaganje

Nakon objave odluke o sporazumnom raskidu ugovora s dosadašnjim trenerom Marijanom Pušnikom, sportski direktor Hajduka Mario Branco stavio je i svoj mandat na raspolaganje, rekavši kako je u taj klub došao početkom lipnja ove godine istodobno s Pušnikom te da i on preuzima odgovornost.

Pušnik je bio moj suradnik i odgovoran sam za sve odluke koje su se donosile u zadnjih šest mjeseci  u klubu pa sam ponudio moj mandat na raspolaganje tako da klub ima opciju da i ja odem, ako žele novu  sportsku politiku, rekao je Branco novinarima.

Dodao je kako je odluku o njegovom mandatu sada prepušta Nadzornom odboru Hajduka. Branco je također istaknuo kako želi ostati u Hajduku.

Nisam dao ostavku jer se ne predajem, ali dajem mandat na raspolaganje i to je moja profesionalna etika, pojasnio je Branco.

Komentirajući raskid ugovora s Pušnikom, Branco je rekao kako on osobno ne voli promjene trenera samo radi promjene te je podsjetio da je Hajduk u zadnjih 10 godina promijenio 23 trenera.

Dodao je kako će Hajduk nakon ispadanja iz Hrvatskog nogometnog kupa u četvrtfinalu, sada uključiti u borbu za drugo mjesto Hrvatske nogometne lige.

Branco je istaknuo da neće biti kazni za nogometaše Hajduka nakon što je momčad  poražena od RNK Split rezultatom 1:2 u četvrtfinalu kupa.

Neće biti kazni jer ne vjerujem u kazne. Ako igrači nisu ispunili očekivanja mi ćemo to u siječnju riješiti tijekom zimskog prijelaznog  prijelaznog roka, zaključio je Branco.