Raonic prekinuo suradnju s Moyom

Treći tenisač svijeta na ATP ljestvici, Milos Raonic, objavio je u četvrtak da nakon najbolje sezone iza sebe raskida suradnju sa svojim trenerom Carlosom Moyom.

Španjolac Carlos Moya, osvajač Roland Garrosa 1998., priključio se Raonićevom timu u siječnju nakon čega je pomogao 25-godišnjem tenisaču da stigne do svog prvog finala na nekom grand slam turniru u Wimbledonu i završi sezonu na trećem mjestu ATP ljestvice, što je u odnosu na prošlu godinu skok od 11 mjesta.

Raonic je surađivao s bivšim hrvatskim tenisačem Ivanom Ljubičićem više od dvije godine prije nego je započeo suradnju s Moyom.

Najbolji kanadski tenisač je ove sezone sakupio 52 pobjede i osvojio svoj osmi naslov u karijeru u Brisbaneu u siječnju, zahvalio je Moyi jer mu je pomogao da razvije sav svoj potencijal dodavši da će ostati bliski prijatelji.

Hvala Carlosu Moyi jer mi je mnogo pomogao ove godine, uz moj tim, i izvukao ono najbolje iz mene, napisao je Raonić na svom Instagram profilu te dodao: Nećemo nastaviti našu suradnju, ali ćemo ostati bliski prijatelji. Želim mu sve najbolje.

Novi Raonićev trener bit će Talijan Riccardo Piatti.