F1: VN Njemačke ispala iz kalendara

Velika Nagrade Njemačke ispala je iz kalendara svjetskog prvenstva Formule 1 za iduću godinu, objavila je Međunarodna automobilistička federacija (FIA).

Utrka u Njemačkoj otpala je zbog financijskih problema vlasnika staze u Nurburgringu, a Hockenheim, koji je ove godine ugostio najbolje pilote svijeta, nije bio spreman dvije godine uzastopce podnijeti teret organizacije.

Nurburgring i Hockenheim se posljednjih godina izmjenjuju kao domaćini, a 2015. prvi put se dogodilo da Njemačka nema utrku u kalendaru. Vlasnik komercijalnih prava utrka Bernie Ecclestone tada se nije uspio dogovoriti s organizatorima oko financijskih uvjeta i te godine se prvi put nakon 1955. godine dogodilo da Njemačka nema utrku.

Zanimljivo, ljubitelji Formule 1 iduće godine u Njemačkoj neće moći gledati oktanski cirkus premda iz te zemlje dolazi aktualni svjetski prvak Nico Rosberg, te prvak u poretku konstruktora Mercedes.

Do promjene je došlo u terminu utrke u Bakuu koja je ove godine održana 19. lipnja. Novi termin je 25. lipnja kako bi se izbjeglo preklapanje s automobilističkom utrkom 24 sata Le Mansa.

U kalendaru je 20 utrka, jedna manje u odnosu na ovu godinu. Sezona već tradicionalno počinje 26. ožujka u Melbourneu, a završava 26. studenog u Abu Dhabiju.

KALENDAR F1 2017.
26. ožujka: VN Australije (Melbourne)
9. travnja: VN Kine (Šangaj)
16. travnja: VN Bahraina (Sakhir)
30. travnja: VN Rusije (Soči)
14. svibnja: VN Španjolske (Barcelona)
28. svibnja: VN Monaca
11. lipnja: VN Kanade (Montreal)
25. lipnja: VN Europe (Baku)
9. srpnja: VN Austrije (Spielberg)
16. srpnja: VN V.Britanije (Silverstone)
30. srpnja: VN Mađarske (Budimpešta)
27. kolovoza: VN Belgije (Spa-Francorchamps)
3. rujna: VN Italije (Monza)
17. rujna: VN Singapura (Singapur)
1. listopada: VN Malezije ((Kuala Lumpur)
8. listopada: VN Japana (Suzuka)
22. listopada: VN SAD (Austin)
29. listopada: VN Meksika (Mexico City)
12. studenog: VN Brazila (Sao Paulo)
26. studenog: VN UAE (Abu Dhabi)