Hoće li Srna ipak završiti karijeru u Barceloni?

Već nekoliko puta špekuliralo se s prelaskom bivšeg kapetana hrvatske reprezentacije i igrača Šahtara Darija Srne u Barcelonu.

Postojalo je zanimanje još 2012. godine
, ali i prije, kad je prvi put istaknuto kako bi Srna bio idealna zamjena za Danija Alvesa, koji je ovog ljeta preselio u Torino.

Barcelona se od odlaska Alvesa muči s pozicijom desnog beka, a Srnino iskustvo i, s obzirom na godine relativno mala cijena, bili bi idealni za klub koji ne želi previše trošiti u zimskom prijelaznom roku. Tehnički direktor Barcelone Robert Fernandez u nadolazećem zimskom prijelaznom roku je kao prioritet postavio zakrpati problem desnog beka, gdje bi Srna zbog iskustva i stabilnosti forme bio idealno kratkoročno rješenje.

Navodno se već razgovaralo i Barcelona je ponudila jednoipolgodišnji ugovor, no Srna je tražio dvoipolgodišnji, pa su oko toga pregovori zastali, tvrde neki izvori.

Opcija za Katalonce je i Lichtsteiner iz Juventusa, no željeno dugoročno rješenje je mladi Španjolac Hector Bellerin iz Arsenala, bivši član Barcine omladinske škole koji je 2011. godine preselio u London.