[VIDEO] Del Potro: Sad kad imamo Davis Cup, mogu mirno spavati

U utorak prijepodne po lokalnom vremenu zrakoplov s argentinskim navijačima, novim pobjednicima Davis Cupa, spustio se u zračnu luku Ezeiza u Buenos Airesu.

Dočekalo ih je mnoštvo navijača, a nakon svečanog dočeka pobjednike iz Zagreba primio je i argentinski predsjednik Mauricio Macri.


Junak argentinskog trijumfa u Areni Zagreb bio je Juan Martin del Potro, ali najbolji argentinski tenisač nije želio isticati zasluge u osvajanju trofeja o kojem su on i njegovi sunarodnjaci desetljećima sanjali, već je govorio o momčadskoj pobjedi.

Trijumfirala je skupina od četvorice prijatelja predvođena sjajnim izbornikom, iza kojeg stoji velika grupa radnika. Veličinu ovog postignuća tek ćemo spoznati. Postat ćemo svjesni da se radi o povijesnom trenutku za argentinski sport, rekao je Juan Martin del Potro po dolasku u Buenos Aires.
Del Potro nije ostavio nikakvu dvojbu oko pitanja je li 2016. bila najbolja godina u njegovoj karijeri.

Nisam mogao poželjeti nešto više. U emocionalnom i sportskom smislu ovo je za mene najvažnija godina, u kojoj sam osvojio olimpijsku medalju i Davis Cup. Još uvijek nisam u idealnoj formi, nemam trenera, ali imam skupinu prijatelja koja je iz mene izvukla najbolje, istaknuo je Del Potro.

Još prije godinu dana 28-godišnji Argentinac nije bio siguran kako će završiti priča o njegovom povratku, niti je znao kada će i hoće li uopće biti sposoban igrati tenis.

Ostvario sam svoj san. Na posljednjoj večeri u Zagrebu rekao sam suigračima da su mi pomogli u tome. Sad kad imamo Davis Cup, mogu mirno spavati, izjavio je Del Potro.