[VIDEO] Bertičević: Iza Krajana su rezultati, trebao bi biti siguran

Uoči finala Davis Cupa između Hrvatske i Argentine novinar Sportskih novosti Neven Bertičević dobio je posebnu nagradu Međunarodne teniske federacije (ITF) za doprinos promociji tenisa.

Jako sam sretan zbog toga jer je to nešto što ti obilježi karijeru - znaš da si nešto radio i da si to dobro radio, rekao je Bertičević koji je bez razmišljanja odgovorio koji je trenutak najviše obilježio njegovu novinarsku karijeru: Kada je Goran Ivanišević osvojio Wimbledon 2001. To je nešto što se ne zaboravlja, najsretniji trenutak u mojoj novinarskoj karijeri. Bilo ih je puno, kao i kada smo osvojili Davis Cup u Bratislavi, ali Goran Ivanišević je iznad svih.

Kao odličan poznavatelj odnosa u Davis Cup reprezentaciji i oko nje procijenio je i što od hrvatske reprezentacije možemo očekivati u sljedećim sezonama. U prvome susretu u veljači protivnik će nam biti Španjolska.

To je pitanje od milijun dolara. Postoji teorija da bi se Marin Čilić želio odmoriti i ne igrati barem prvi meč protiv Španjolaca koji bi mogao biti vrlo opasan. Ivan Dodig, naš najbolji igrač u paru, će se možda i oprostiti od Davis Cupa, ne znam točno. Borna Ćorić i nije u najboljim odnosima s izbornikom Željkom Krajanom i od toga će sigurno ovisiti hoće li igrati. Ako bi igrali u najboljem sastavu, mogli bi sasvim sigurno pobijediti Španjolce, ali ako i izgubimo, ne bi trebalo biti veliko razočaranje, smatra Bertičević.

Koliko je Krajan siguran na mjestu izbornika? Po rezultatima bi trebao biti siguran. Doći u finale Davis Cupa pa makar ga izgubili je fantastičan rezultat. Dovoljno je dobar i dovoljno je stručan. Ali znate, ako Barcelona igra slabo neće otići Messi nego će otići trener. Tako ide u svakom sportu, rekao je Bertičević.

Smatra kako Hrvatska ima vrhunske igrače, ali i mlade koji dolaze, te smatra da novi finale u Zagrebu nije tako daleko. Uvjeren sam da je velika šansa da Hrvatska ponovno zaigra u finalu Davis Cupa, a Zagreb je s najboljom dvoranom prvi favorit da to organizira, zaključio je.