Petero preživjelih u padu zrakoplova s finalistom Cope, finale otkazano

Iznad Kolumbije srušio se zrakoplov u kojem je bila i brazilska prvoligaška momčad Chapecoense, koja je trebala igrati finale Copa Sudamericana.

Razlog pada zrakoplova venezuelanske kompanije Lamia je, ovisno o izvoru, problem s elektrikom ili pomanjkanje goriva.

Potvrđeno. Zrakoplov oznaka CP2933 prevozio momčad ChapecoenseReal. Možda ima preživjelih, objavili su na Twitteru čelnici zračne luke Jose Maria Cordova blizu Medellina. Prema izjavi jednog dužnosnika, od 72 putnika i devet članova posade pet osoba je preživjelo, iako je prema nekim informacijama taj broj veći.


Šef policije Jose Acevedo Ossa izjavio je kako je 76 ljudi poginulo u nesreći, a petero je potvrđeno preživjelih. Također je dodao kako je potraga za obustavljena.

Djelatnik civilne avijacije je ranije danas iznio brojku od šest preživjelih, a gradonačelnik grada La Ceje Elkin Ospina izjavio je kako je poginulo 25 ljudi, što ukazuje na više preživjelih, no kasnije se iskristalizirala brojka od petero preživjelih.

Zrakoplov se rascijepio na dva dijela, a ostaci se nalaze u planinskom području blizu Medellina, kojemu je pristup trenutačno moguć samo kopnenim putem zbog vremenskih uvjeta.

Igrači Alan Luciano Ruschel, Marcos Danilo Padilha i Jacson Ragnar Follmann su na popisu preživjelih kojeg je objavila Kolumbijska agencija za katastrofe. Osim njih trojice, preživjeli su i putnici Rafael Correa Gobbato i Ximena Suarez. Svih petoro preživjelih su hospitalizirani blizu mjesta nesreće.


Finale u kojem je ta momčad trebala igrati protiv kolumbijskog Atletico Nacionala odmah je odgođen.


Sve aktivnosti Konfederacije su suspendirane do daljnjeg, objavio je Conmebol.