Pavličić Bekić u Stadionu: Hajduk nije kažnjen samo zbog pirotehnike

Gost emisije Stadion bio je disciplinski sudac Saša Pavličić Bekić. Povod njegovu sudjelovanju bilo je pojašnjenje slučaja Andrijašević i kazne Hajduku.

Podsjećamo, Hajduk je kažnen igranjem prve sljedeće domaće utakmice bez prisutnosti gledatelja na sjevernoj tribini stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 30.000 kuna, dok je Franko Andrijašević, vezni igrač vodeće momčadi prvenstva Rijeke, kažnjen zbog vrijeđanja suca zabranom igranja na tri utakmice te novčano u iznosu 5.000 kuna.

Sudac Pavličić Bekić je istaknuo da je dosad na svojoj dužnosti donio 300 odluka te je dosad zaprimio samo pet žalbi.

Po pitanju slučaja Andrijašević je rekao da je slijedio propisanu proceduru, s obzirom na prijavu delegata koji je prijavio da je Franko Andrijašević nakon utakmice došao do suca i vulgarnim riječnikom prekinuo igrače u izražavnje podrške suce.

Osvrnuo se i na žalbu Rijeke: Izvješće delegata je bilo jasno. Tri dana nakon toga mi nemamo nikako očitovanje ni g. Andrijaševića niti Rijeke. Nitko nas nije izvjestio o mogućnosti da se to nije dogodilo, a što je Rijeka naknadno objavila to snimku, ja ne mogu znati što će drugo stupanjsko tijelo odlučiti.

Zatim je tema razgovora bila kazna Hajduku.

Hajduk je ove godine imao 196 baklji odnosno 234 pirotehničkih sredstava. Prema disciplinskom pravilniku zabranjeno je uporaba bilo kakvih pirotehničkih sredstava na utakmici. Nažalost Hajduk je ove godine recidivist u 15 kola. Dakle svih 15 kola bacane su petarde, baklje. Hajduk je objašnjavao svojim očitovanjima da je nemoćan spriječiti svijest pojedinaca da bacaju baklje i da vrijeđaju na nacionalnoj ili bilo kakvoj drugoj osnovi ili da pozivaju na nasilje. Ako je upozoravan na zadnje dvije utakmice, odluka da je to bilo posljednji put prije pražnjenja tribina, onda ja stvarno ne znam u čemu je problem, izjavio je disciplinski sudac Pavličić Bekić.

Hajduk nije kažnjen isključivo zbog pirotehnike da mora igrati pred praznim tribinama, ne, nego se na utakmici prije pozivalo na nasilje. Dvije utakmice prije  također. "Čakija ti ne gine" jednostavno ne može proći. To je bila ta kombinacija što Hajduk nije ispoštovao, odnosno navijači, zaključio je Bekić.