[VIDEO] Predsjednica RH primila hrvatsku Davis Cup reprezentaciju

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović primala je u svojem uredu na Pantovčaku igrače i stručno vodstvo hrvatske Davis Cup reprezentacije koja je u dramatičnom finalnom dvoboju protiv Argentine izgubila 2-3.

Drago nam je da se danas vidimo nakon jučerašnjeg dana koji je bio nabijen emocijama. Nama nije bilo lako na tribinama, a mogu zamisliti kako je vama bilo pet sati igrati na terenu. Unatoč činjenici što ovog puta nismo osvojili Davis Cup moram reći da sam kao predsjednica Republike, a vjerujem da prenosim i osjećanja svih građana Hrvatske, iznimno ponosna na sve vas. Doći u finale u konkurenciji 133 države, igrati onako dobro u finalu, igrati sa srcem, je zaista ogroman uspjeh, rekla je predsjednica i naglasila kako su jučer tenisači i navijači povezali Hrvatsku i iskazali zajedništvo koje nam je toliko potrebno.

Često kažem da su sport, sportski uspjesi  i sportaši, kao i naši umjetnici i znanstvenici puno veći veleposlanici od nas političara i da vi puno više napravite za podizanju ugleda naše zemlje u svijetu, rekla je Grabar Kitarović koja je nakon susreta ostala u druženju s argentinskim navijačima koji su bili oduševljeni prijemom u Zagrebu.

Na prijmu se zahvalio predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Franjo Luković koji je naglasio da Hrvatska iz proračuna za sport i tenis izdvaja na razini statističke pogreške, ali da smo po rezultatima među deset najboljih nacija svijeta.

Moramo se sada posvetiti idućim prioritetima, a to je susretu u veljači sa Španjolcima. Pokušat ćemo u dogovoru sa gradom Zagrebom izgaditi tenisku akademiju, rekao je Luković.

U ime reprezentacije predsjednici se na podršci zahvalio najbolji hrvatski igrač Marin Čilić. Ove godine smo bili jako dobra cjelina. Svima nam je teško što nismo uspjeli osvojiti Davis Cup ali se nadamo da ćemo to uspjeti napraviti u skoroj budućnosti. Koristim i ovu prigodu da se zahvalim svim navijačima diljem države, stvarno je bio užitak i zadovoljstvo u tom ambijentu braniti boje naše države, rekao je Čilić koji je u ime suigrača predao predsjednici trenirku hrvatske teniske reprezentacije.