Mourinho gori od Moyesa i Van Gaala

Premda je Jose Mourinho tijekom ljeta potrošio skoro 200 milijuna eura na pojačanja, Manchester United se trenutačno nalazi na skromnom šestom mjestu premierligaške ljestvice, što je najgori plasman 'Crvenih vragova' nakon 13 kola u posljednjih 27 godina.

Mourinhovu situaciju dodatno otežava i niz drugih zanimljivih podataka.

Portugalac je u prvih 13 kola osvojio manje bodova nego njegovi prethodnici na klupi Uniteda, žestoko kritizirani Louis van Gaal i David Moyes. Mourinho na kontu ima 20 bodova, dok su Moyes i Van Gaal u prvih 13 kola osvojili po 22 boda.

U posljednja četiri ligaška kola na Old Traffordu ManU je upisao četiri remija, što je najduži domaći niz bez pobjede u posljednjih 36 godina. Manchester nije uspio pobijediti Stoke City (1-1), Burnley (0-0), Arsenal (1-1) i West Ham (1-1).

Mourinhova družina ove sezone ima i velikih problema s realizacijom. Do sada je United zabio svega 18 golova, dok je primjerice Liverpool zabio 32, a Chelsea i Manchester City po 29 pogodaka.

Portugalski stručnjak ne može se pohvaliti niti svojim ponašanjem. Ove sezone je već dva puta isključen - što je više nego svi njegovi igrači ove sezone zajedno.