SP, ultramaraton: Dva srebra hrvatskim atletičarkama

Na 29. svjetskom prvenstvu u ultramaratonu na 100 km u španjolskom gradiću Los Alcazaresu, hrvatska ženska reprezentacija ostvarila je veliki uspjeh hrvatske trkačke atletike osvojivši dvije srebrne medalje, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji! 

Srebrom se okitila Nikolina Šustić u pojedinačnoj konkurenciji istrčavši osobni rekord od sedam sati, 36 minuta i devet sekundi. Brža od nje bila je samo Australka Kirstin Bull s vremenom 7:34:25, dok je bronca pripala Britanki Joasiji Zakrzewski (7:41:47).

Hrvatska je svjetsko srebro osvojila i u ekipnoj konkurenciji zahvaljujući devetom mjestu Veronike Jurišić (7:51:18), koje je izborila sprinterskom završnicom, te 24. mjestu i osobnom rekordu Antonije Orlić (8:20:45).

Time su Hrvatice još jednom potvrdile da u ultra trkačkim disciplinama pripadaju u sam svjetski vrh (prošle godine je na Svjetskom prvenstvu u istoj disciplini Marija Vrajić bila brončana, a ekipno je Hrvatska na četvrtom mjestu bila korak do postolja, dok je na 50 km Hrvatska uzela svjetsko zlato.