Pokorili su svijet kickboxinga, a sad kreću u profesionalni boks

Braća Bojan i Boris Mišković osvojili su u kickboxingu sve što se moglo osvojiti. U posljednjih 10 godina višestruki su prvaci države, Europe i svijeta. Ljubav prema borilačkim vještinama usadio im je otac Pero, koji im je i trener.

Bojan više preferira boksačku tehniku pošto je boksao dvije godine u Meksiko citiju, bio je nekoliko puta državni prvak u boksu do 81 kg, poluteška kategorija, dok Boris bolje radi noge, malo je viši i po tome se najviše razlikuju, kaže otac.

Bojan je dvaput bio Europski prvak u full-contactu, tri puta profesionalni svjetski prvak u istoj disciplini te prvak Hrvatske u poluteškoj kategoriji u boksu 2011. i  2012. godine. U Grčkoj je imao težak put do zlata.

Nisam znao da imam u kategoriji jednog profesionalnog prvaka, odnosno u jednoj nižoj kategoriji nego ja, njega sam već imao u polufinalu mogu reći da mi je taj meč bio teži od finala,
rekao je Bojan.

Dvije godine stariji Boris tri puta je bio svjetski i dvaput europski  prvak u light kontaktu po Waco verziji.

U finalu sam išao direktno na Poljaka koji je bio svjetski prvak, koji je osvojio svjetski kup, europski kup, bio je u toj godini prvi na ljestvici i ja sam se borio s njim i uspio ga pobijediti, rekao je stariji od braće Mišković.

Nakon odmora, braća pobjednici kreću u profesionalne boksačke vode.