[VIDEO] Čilić nakon pobjede: Nisam umoran, spreman sam za parove

Marin Čilić poveo je 2:0 u setovima, dopustio je protivniku da izjednači na 2:2, no nije ga to ubilo, pokazao je karakter i ponovno nadigrao Federica Delbonisa u petome setu za prvi bod Hrvatske u velikom finalu Davis Cupa!

Nakon dvoboja s njim je razgovarao Marko Šapit.

Prva dva seta servirao sam fenomenalno, nisam imao problema na svom servisu, iako sam  se mučio na reternu, drugi servis Delbonisa stvarao mi je dosta problema. No nisam htio ići predaleko iza, jer s tom igrom on lakše razvija svoju igru, pa sam pokušavao naći neki ritam na reternu. Šteta što u trećem setu tih nekoliko break-lopti kod 3:3 nisam uspio iskoristiti, to bi ga sigurno dokrajčilo do kraja, ali eto, uspio se se oporaviti početkom petog i ostati mentalno unutra, rekao je Čilić. 

Ključ je bila sredina trećeg seta, to sam i osjetio na terenu, zato sam i tražio publiku da se više aktivira. Šteta da nisam iskoristio te break-lopte, ali i Delbonis je pokazao da je kvalitetan, četvrti set odigrao je bez greške, a onda je taj break na početku petog seta bio ključan. Nije bilo panike, emocionalno sam se spustio, nisam bio maksimalno unutra, nisam bio aktivan, izbornik mi je dao nekoliko savjeta za koncentraciju uoči petog seta, dodao je najbolji hrvatski tenisač.

Na kraju dvoboja nije se osjećao umornim, što može biti presudno pri odluci tko će se Ivanu Dodigu pridružiti u subotnjoj igri parova: Dobro se osjećam. Bio je dug meč, ali ne toliko fizički zahtjevan. No, vidjet ćemo u subotu ujutro što ćemo napraviti.

Cijeli razgovor pogledajte u videu.