Maradonu posjetila delegacija HNS-a

Legendarni Diego Maradona boravi u Zagrebu povodom finala Davis Cupa između Hrvatske i Argentine, a u petak se sastao s delegacijom HNS-a  koju su činili izbornik Ante Čačić, izvršni direktor Damir Vrbanović te viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić.

Izbornik je tom prigodom uručio Maradoni dres hrvatske reprezentacije s imenom Davora Šukera, predsjednika HNS-a i najboljeg strijelca Vatrenih u povijesti, s kojim je Argentinac igrao u španjolskoj Sevilli. Uz ispriku predsjednika Šukera koji nije mogao biti u Zagrebu zbog službenog puta, Čačić je istaknuo: Posebno bih se zahvalio Maradoni na lijepim riječima o hrvatskoj reprezentaciji tijekom Europskog prvenstva u Francuskoj.

Maradona se rado prisjetio vremena provedenog u Andaluziji i igranja sa Šukerom te poručio: Puno ga pozdravite, danas ga volim jednako kao i tih zajedničkih dana u Sevilli.

Izvršni direktor Vrbanović je Maradoni darovao i sliku s prijateljske utakmice Hrvatske i Argentine u Zagrebu 1994. godine, kada je argentinski nogometaš zaigrao na maksimirskom stadionu.

Maradona je svoju karijeru počeo u Argentinos Juniorsima i Boca Juniorsima, a po dolasku u Europu nastupao je za Barcelonu, Napoli i Sevillu. Potom se vratio u domovinu i nosio dresove Newell's Old Boysa i Boce Juniorsa. Sa reprezentacijom Argentine je osvojio naslov prvaka svijeta 1986. godine, a njegovi brojni briljantni potezi na terenu često su mu donosili i titule najboljeg nogometaša svih vremena.