[VIDEO] Orsanic: Svejedno je tko će igrati prvi

Prvi dvoboj ovogodišnjeg finala Davis Cupa tenisača između Hrvatske i Argentine, koji će se održati od petka do nedjelje u Areni Zagreb, odigrat će Marin Čilić i Federico Delbonis.

Nakon ždrijeba razgovarali smo s argentinskom izbornikom i igračima.

Doista sam zadovoljan što otvaram ovu završnicu i zastupa Argentinu, rekao je Delbonis., igrač koji je ove godine pobjeđivao Murrayja i Federera, dodavši: Marin će biti jak suparnik, sjajan je igrač i u zadnje vrijeme zaista igra sjajno.

Izbornik Daniel Orsanic kaže: Mislim da nije velika razlika tko igra prvi ili drugi, Federico će morati odigrati zaista sjajno da bi pobijedio Marina, koji je odličan ove godine, a ni Karlović neće biti lak proptivnik, tako da su pred nama teški mečevi.

Razina igrača koji će ovdje igrati je otprilike ista, pa treba uzeti u obzir podlogu, zato smo izabrali Federica, rekao je o izboru Delbonisa.

Malo sam nervozan, iako zadovoljan ždrijebom. Ovo je za nas velika završnica. Imamo dovoljno samopouzdanja za pobjedu, ali ponosni smo da smo uoće ovdje, rekao je najbolji argentinski tenisdač Juan Martin del Potro, koji o svom prvom protivniku Karloviću kaže: Istina je da Ivo ove godine sjajno igra, sjajno servira. Velika mi je čast igrati protiv njega, nikadf se ne zna kad će meč s njim završiti, koliko će trajati. Bit će zanimljivo pokušati biti mudar tijekom čitavog meča.

Del Potru je to treći finale Davis Cupa, dosad je uvijek gubio: Ovaj put je sve drukčije, u momčadi su drugi igrači, i nakon ovako ugodnog tjedna u Zagrebu doista se nadam najboljemu, nadam se da će to dobro utjecati na krajnji rezultat.

Delbonis se smatra spremnim, četvrtfinalnom na nedavnom turniru u Baselu pokazao je da je u dobroj formi: Dobro se osjećam, dobro smo trenirali. Možda bi bilo bolje da igram drugi, ali uvijek postoje argumenti za i protiv. Jedino mogu obećati da ću dati sve od sebe.