[VIDEO] Čilić: Priželjkivao sam zaigrati u prvom meču

Ždrijeb finala Davis Cupa odlučio je da će meč otvoriti Marin Čilić i Federico Delbonis. Drugi meč bit će sudar Ive Karlovića i Juana Martina del Potra.

Priželjkivao sam otvoriti meč, tim više što ću vjerojatno igrati i u subotu u parovima, pa ću ovako imati nekoliko sati odmora više, rekao je Marin, dodavši: Igrao sam s Delbonisom u Genevi, dobro ga poznajem, trenirali smo zajedno dosta. Dobro ga znamo, ljevak je i dosta dobar u dvorani, očekujem neugodan meč, ali moram se pripremiti za sebe i biti maksimalno koncentriran da dovedem Hrvatsku u vodstvo.

Izbornik Željko Krajan objasnio je izostavljanje Borne Ćorića u zadnji tren: Uz sav trud koji je Borna uložio da se oporavi, za meč koji može potrajati i pet sati jednostavno nije spreman. Gledao sam ga na terenu i jednostavno sam ga morao zamijeniti. Bit će uz nas, jako je zaslužan i ima puno zasluga što smo uopće u finalu, bnit će uz nas i siguran sam da će dodatno gurati navijače i igrače. Da smo mogli birati, izabrali bi da Marin igra prvi, i da se može odmoriti za evenutalnu igru parova u subotu.


Karlović ima šansi u dvoboju s Del Potrom, posebno jer smo birali podlogu da mu je maksimalno prilagodimo. Ivo ima svoje šanse, a ako bi uspjeli dobiti taj meč bilo bi to veliko iznenađenje i sigurno da bi lakše nastavili. Možda će biti presudan dvoboj parova, čekat ćemo da završi prvi dan, i Škugor je odličan u paru, dodao je izbornik.

Drago mi je da Marin igra prvi. Očekujem da ću igrati dobro, jedva čekam, najavio je Ivo Karlović, koji o suparniku Del Potru kaže: Igra jako dobro nakon ozljede, ali i ja sam igrao jako dobro ove godine, a nadam se da ću tako igrati i ovdje. Imat ću sigurno svoje šanse, a nadam se da ću ih i iskoristiti.

Igrali smo dosta na podlozi ovih dana i uspjela se malo izlizati i ubrzati, rekao je o podlozi.