Maradona dolazi u Zagreb bodriti Argentinu

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Argentinac Diego Maradona (56) dolazi u Zagreb gledati finale Davis Cupa između Hrvatske i Argentine, potvrdio je glasnogovornik Argentinskog teniskog saveza.

Da, bit će ondje, rekao je u srijedu glasnogovornik argentinske reprezentacije.

Maradona je pratio i finale 2006. godine u Moskvi, gdje je Argentina izgubila od Rusije. Podsjetimo, mali zeleni, kako je glasio Maradonin nadimak iz igračkih dana, već je bodrio argentinske tenisače protiv Hrvatske. U travnju 2002. Argentina je u Buenos Airesu u četvrtfinalu pobijedila Hrvatsku s 3:2, a Maradona je vodio navijanje s tribine. Legendarni Argentinac tom je prilikom poklonio Goranu Ivaniševiću dres Boca Juniorsa s brojem 10.

Maradona je 2005. posjetio i Novi Vinodolski, gdje je u sklopu promocije turnira iz serije Senior Toura odigrao humanitarnu malonogometnu utakmicu, a odigrao je i nekoliko teniskih poena s Ivaniševićem.

On je referencija u sportu za ljude, za čitav svijet. Lijepo je što će doći ovdje i što voli tenis, izjavio je argentinski tenisač Leonardo Mayer nakon treninga.

Navijač sam Boca Juniorsa i volim Diega. Bit će lijepo jer motivira jako
, kazao je Mayer dodavši: On je igrao sa slomljenim zglobovima, napravio je mnoge stvari koje nitko nije.

Maradona je s Argentinom osvojio Svjetsko prvenstvo u Meksiku 1986. godine.

Argentina, predvođena Juanom Martinom del Potrom, tražit će od petka do nedjelje svoj prvi Davis Cup naslov. Dosad je četiri puta izgubila u finalu (1981., 2006., 2008. i 2011. godine).